Odkrijte klinično vsestranskost Frekvenčnih Polj

FPolja so frekvenčna polja, ki s fizičnimi silami vplivajo na upočasnitev rasti in inaktivacijo rakavih celic ter prispevajo k njihovemu zmanjševanju preko različnih mehanizmov.

Električna polja vplivajo na človeško telo na različne načine, odvisno od frekvence, kar omogoča njihovo široko uporabo na zdravstvenem področju. To med drugim vključuje termično zdravljenje s pomočjo mikrovalov (znano kot mikrovalovna hipertermija ali mikrovalovna ablacija), terapijo z električnimi impulzi za lajšanje bolečin, frekvenčno terapijo, ki uporablja specifične frekvence za pomoč pri zdravljenju različnih bolezenskih stanj, globoko možgansko stimulacijo in nenazadnje uporabo srčnih spodbujevalnikov.

Rakave celice vsebujejo polarne celične komponente (to pomeni, da se razlikujejo v električnem naboju na različnih delih celice), na katere vplivajo električna polja, kar odpira številne možnosti za obravnavo trdnih tumorjev. Gre predvsem za tumorje, ki tvorijo trdno maso tkiva, v nasprotju z ne-trdnimi ali "mehkimi" tumorji, kot so na primer krvne rakave bolezni (levkemije).

FPolja uporabljajo električna polja v frekvenčnem razponu 100 kHz do 500 kHz. Njihov relativno visok frekvenčni razpon in nizka intenzivnost omogočata, da se izognejo depolarizaciji živcev in mišic ter povzročanju toplotnih učinkov.

Edinstven frekvenčni razpon FPolj omogoča, da se električna polja ustvarijo skozi membrano rakave celice, medtem ko nižja frekvenca tega ne bi omogočala.

Celična membrana preprečuje vstop nizkofrekvenčnih električnih polj v celico.

Frekvenčni razpon FPolj od 100 do 500 kHz omogoča električnemu polju, da prodre skozi celično membrano.

Kakšen je mehanizem, ki FPoljem omogoča motenje več procesov rakavih celic, medtem ko zdrave celice ostanejo nepoškodovane?

FPolja ne poškodujejo zdravih celic, ker imajo le-te različne lastnosti (vključno s hitrostjo delitve, morfologijo in električnimi lastnostmi) v primerjavi z rakavimi celicami.

Razlike v električnih lastnostih se pojavljajo na plazemski membrani ter znotraj intracelularnega in ekstracelularnega okolja in postajajo bolj izrazite v višjih stadijih malignosti.

Terapija z FPolji ima temeljne lastnosti, ki jo naredijo uporabno za širok spekter rakavih obolenj in jo lahko prilagodimo različnim kliničnim potrebam, kar ji daje vsestransko uporabnost pri obravnavi rakavih obolenj.

Terapija z FPolji ima temeljne lastnosti, ki jo naredijo uporabno za širok spekter rakavih obolenj in jo lahko prilagodimo različnim kliničnim potrebam, kar ji daje vsestransko uporabnost pri obravnavi rakavih obolenj.

Terapijo je mogoče izvajati neinvazivno in lokalno z uporabo primernega frekvenčnega generatorja z ustreznimi elektrodami.