Na svetovnem spletu najdete zelo veliko frekvenčnih generatorjev oz. zapperjev, ki pa se med seboj razlikujejo. V prvi vrsti je potrebno razlikovati med aparati za uporabo v bioresonančnih in zdravniških ordinacijah ter aparati za domačo uporabo.

Bioresonančni terapevti večinoma uporabljajo Bicom. Prva naprava Bicom je bila osnovana v poznih osemdesetih letih 20.stoletja, znana pa je postala kot terapija z bioinformacijo oz. bioresonanca. Kasneje se je na trgu pojavilo še kar nekaj aparatov, ki pa v osnovi delujejo enako.

Najbolj kompleksen bioresonančni biofeedback sistem je Quantum Scio. Temelji na principih celostne medicine, narejen pa je na principu kvantne biofizike. Gre za izredno hiter in sposoben sistem, ki v le nekaj minutah testira in preisšče več kot 10.000 parametrov iz bio-informacijskega sistema človeka. Quantum Scio bioresonančne aparate za diagnostiko in terapije na dejanskih bolnikih uporabljajo pri sestavljanju frekvenčne liste ETDFL.

Na trgu obstaja še več diagnostičnih aparatov, s katerimi lahko poleg diagnostike izvajamo tudi terapije. Zapomnite pa si sledeče: vsak aparat je toliko dober, kolikor je dober terapevt s svojo izobrazbo, znanjem in izkušnjami. Z drugimi besedami povedano: v kolikor nimate medicinske izobrazbe in/ali nimate izkušenj na področju diagnostike, vam svetujemo, da obiščete dobrega bioresonančnega terapevta.

ZAPPERJI ZA DOMAČO UPORABO

Za domačo uporabo se večinoma uporabljajo naprave, ki frekvence v telo pošiljajo enosmerno. To pomeni, da s temi aparati ne diagnosticiramo, pač pa izvajamo terapije. Danes imamo na tržišču aparate z eno do tremi frekvencami (Zaper Zaperino) in aparate, ki imajo prednastavljene programe za različna zdravstvena stanja (nekateri imajo znane frekvence, drugi imajo skrite). Več možnosti imajo zapperji, v katere vstavljamo sim kartice s frekvenčnimi programi (Diamond Shield Zapper) ter zapperje, ki jih programiramo sami z želenimi frekvencami (Zapper-Pro).

V slednjem primeru izbiramo programe/frekvence glede na diagnoze pri uradni medicini in/ali bioresonančnih terapevtih. Same frekvence pa izbiramo glede na diagnostične informacije in/ali po frekvenčnih listah.

Obstajajo tudi naprave, ki jih priključimo na računalnik (Spooky2), naložimo program in izvajamo terapije preko izbiranja terapij v sami aplikaciji. Podobno delujejo aparati, ki jih priključimo na pametni telefon (Healy) in programe izbiramo na aplikaciji. Nekatere od omenjenih naprav imajo tudi biofeedback, kar pomeni, da z njimi lahko tudi diagnosticiramo, vendar je tukaj ponovno na mestu opozorilo, zapisano zgoraj. Poleg tega je priporočljiva celostna obravnava človeka.

Nadalje se zapperji med seboj razlikujejo glede na analognost/digitalnost, njihovo natančnost, obliko signala ter glede na vir energije (omrežni adapter ali baterija). V splošnem večja, da boljša kot je naprava, bolj natančna je frekvenca, ki jo oddaja. Najbolj natančni so aparati z analognimi izhodi in delujejo na omrežni adapter (Zapper-Pro). Ti praktično nimajo popačenja frekvence. Večje popačenje imajo digitalne naprave, še posebno tiste, ki jih priklopimo npr. na pametni telefon. Vsi vemo, da je danes z računalnikom ali telefonom popolnoma enostavno narediti kakršnokoli frekvenco v kakršnikoli obliki - njihova moč, natančnost in učinkovitost pa je pri tem dokaj vprašljiva. Največje popačenje frekvence imajo aparati z 1-3 frekvencami in delujejo na 9V baterijo (Zaper Zaperino). Celo v knjigi dr.Hulde R.Clark (Terapija za vse bolezni), kjer je objavljen načrt za izdelavo zapperja s frekvenco 30.000 Hz, je zapisano, da ima takšen zapper frekvenco med 20 in 40 kHz.

Nekateri aparati imajo poleg možnosti izbire oblike signala (sinusna, kvadratna, žagasta oblika) tudi možnost izbire pozitivnega ali negativnega offseta - pozitivni ali negativni odmik od abscisne osi (Spooky2).  V primeru, da niste bioresonančni terapevt ali zdravnik, podobno kot pri (samo)diagnostiki svetujemo previdnost pri uporabi frekvenc, ki so v negativnem območju in sinusnega ter žagastega signala. Za domačo uporabo je priporočljiva uporaba pozitivnega signala v obliki kvadratnega vala (Zapper-Pro). Skozi zgodovino se je sicer kvadratni val s pozitivnim offsetom izkazal kot najučinkovitejši.

Dotakniti se moramo še uporabe različne dodatne opreme. Večina naprav uporablja bakrene ali karbonske ročke ter tudi samolepilne ali gumijaste elektrode. V primeru izbire navedenih elektrod, je najboljši baker zaradi najboljše prevodnosti. Nadalje pa imajo naprave možnost še kar precej dodatne opreme z namenom izvajanja intenzivnejših, učinkovitejših ali preprosto bolj praktičnih terapij. Med pogostejšimi so elektroprevodne rokavice, nogavice (Zapper-Pro, Spooky2), plazme (Resonant Light) in plošče s skalarnimi valovi ter pulznim magnetnim poljem (Zapper-Pro). Pri resnih zdravstvenih stanjih je nepogrešljiv dodatni pripomoček 11. harmonična resonančna frekvenca (Resonant Light, Zapper-Pro).

Več o 11. harmonični resonančni frekvenci, vključno z videoposnetki, si lahko ogledate na naslednjih dveh povezavah:

11th Harmonic Resonance Frequency

11. Harmonična Resonančna Frekvenca