Vsako živo bitje seva elektromagnetna polja v določenem, edinstvenem frekvenčnem območju, značilnem samo za to vrsto, ki se imenuje pasovna širina. S starostjo organizma se frekvenčna širina zmanjšuje. Ko živi organizem umre, ostane ena frekvenca. Zahvaljujoč temu lahko prepoznamo vsako bitje in celo ugotovimo, ali je ta organizem živ ali ne.

dr. Royal Raymond Rife

Znanstveniki in raziskovalci so skozi leta raziskav ugotavljali frekvence posameznih organizmov. Doktor Royal Raymond Rife (ZDA) in inženir Georgy Lakhovsky (Francija) sta skoraj istočasno (20-30 leta 20. stoletja), vendar neodvisno drug od drugega, preučevala elektromagnetno sevanje človeških celic in mikroflore in prišla do enakih ugotovitev. Frekvence, značilne za patogene, so navedene v mnogih knjigah in na spletu, med drugim tako v delih dr. Royal R. Rifea in njegovih sodelavcev kot tudi v knjigah naturopatinje, zdravnice in znanstvenice dr.Hulde R. Clark.

Vsem znanstvenikom so skupne ugotovitve, da imajo plesni (glivice) frekvence v razponu od približno 70 do 200-300 kHz, 250-450 kHz so frekvence bakterij in virusov, še višje so helminti (parazitski črvi), in sicer v razponu 270-510 kHz. Še višje so klôpi, parazitski pajkovci s frekvencami 660-840 kHz. Nad vsem tem pa najdemo frekvence virusov raka - 1200 kHz. Pomembna informacija: viruse raka je odkril dr. Royal Raymond Rife že v 30.-ih letih 20. stoletja.  Iz navedenega lahko ugotovimo, da bolj kot je organizem primitiven, nižje je njegovo frekvenčno območje. Razvitejši organizmi imajo višje frekvenčne značilnosti in njihov razpon je veliko širši. Frekvence npr. mačjega telesa so 5000 kHz (ali 5 milijonov Hz), frekvence človeka pa so v razponu 1520 do 9460 kHz.

Dr.Hulda R. Clark je za razparazitiranje poleg frekvenčne terapije priporočala uporabo različnih tinktur (črni oreh, klinčki, pelin). Ugotovila je tudi, da določene frekvence zmanjšajo aktivnost večih različnih parazitov. Po ugotovitvi resonančnih frekvenc različnih skupin parazitov in objavi podatkov, je med kliničnimi preizkušanji zato poenostavila pristop k zdravljenju z uporabo ene frekvence 30.000 Hz, pri čemer pa ni izključila uporabe posebnih frekvenc. Še več: za učinkovito odstranitev patogenih organizmov je priporočala uporabo frekvenc, ki delujejo ciljno na posamezne patogene, uporabo ene frekvence pa le v primeru blažjih težav ter za podporo imunskemu sistemu in več energije. Kljub temu danes predvsem zaradi enostavnosti tovrstnih aparatov mnogi njen splošni protokol 7-20-7-20-7 na frekvenci 30 kHz (po 7 minut terapij z 20 minutnimi premori) prikazujejo kot pravo frekvenco, ki uniči prav vse patogene organizme.

Frekvenčni generator Rife je z različnimi frekvencami v resnici v le nekaj minutah uničil kulturo bakterij ali virusov, kar je omogočilo ne le uničenje patogenov, temveč tudi hitro zdravljenje bolezni, vključno z rakom. Frekvenčni generator Lakhovskega je zdravil bolezni, vključno z rakom, tako da je vzdrževal in prilagajal vibracije celic obolelih organov na zdrave frekvence. Frekvence, ki so jih navedli številni raziskovalci, vključno z Rifeom, Lakhovskim in Clarkovo, danes široko uporabljajo izvajalci bioresonančne terapije po vsem svetu.

Za zdravljenje bolezni s frekvenčnim zdravljenjem pa ni vedno dovolj le osnovna frekvenca ali niz določenih frekvenc, temveč je potrebno uporabiti tudi tako imenovane »harmonike«. Za dober terapevtski učinek je včasih potrebna prisotnost velikega števila harmonikov. Harmonične resonančne frekvence 2. 5. 7. in 11. je  preučeval že Pitagora. Harmonične resonančne frekvence so napetosti ali tokovi, ki delujejo kot večkratnik osnovne frekvence. Kot najučinkovitejši "harmonik" se je izkazal 11. harmonik, kar je s skupino znanstvenikov, ki so proučevali raka, odkril dr. Anthony Holland.

Skozi zgodovino smo torej dobili veliko frekvenčnih list veliko raziskovalcev. Vse te liste so danes na razpolago za uporabo s frekvenčnimi generatorji in drugimi aparati namenjenimi za elektroterapijo. V praksi seveda ne uporabljamo vseh frekvenčnih list, saj so nekatere izmed njih ali zastarele ali premalo natančne ali pa preprosto nimamo primernega aparata s katerim bi jih lahko uporabljali. Odločitev o uporabi določenih frekvenc iz določene frekvenčne liste je na vsakem posamezniku, zdravniku ali (bioresonančni) kliniki.

V nadaljevanju navajamo nekaj frekvenčnih list. Področje, o katerem berete in ga raziskujete je izredno veliko. Dejstvo je, da večine frekvenčnih list ne boste nikoli uporabljali, saj so nekatere izmed njih ali zastarele ali premalo natančne ali pa preprosto nimate primernega aparata s katerim bi jih lahko uporabljali. Kot boste videli, na spletni strani frequency-therapy-healing.com pri nasvetih za frekvenčne terapije razen v dobro znanih primerih (solfeggio frekvence, čakre, hrbtenica in podobno) večinoma svetujemo znanstveno frekvenčno listo ETDFL. Najdete jo na spletni strani https://etdfl.com, v slovenskem jeziku pa jo brezplačno najdete na naslednji povezavi: https://zapper-pro.si/delovanje/e-t-d-f-l-slovenska-izdaja/

 • ETD frekvenčna lista (ETDFL - Electrotherapy Device Frequency List), Bioresonance Frequency List for Rife Machines
  • ETDFL je edina frekvenčna lista, ki se posodablja praktično vsako leto, temelji na znanstveni osnovi in jo uporablja več 100.000 uporabnikov v domovih in klinikah po celem svetu
 • CAFL - The Consolidated Annotated Frequency List je frekvenčna lista, ki so jo sestavljali dolga leta in se danes še vedno uporablja. Posodobitve so redke, zadnja je bila v letu 2020, ko so dodali frekvence koronavirusov
 • NCFL - Non-Consolidated Frequency List. Lista vsebuje nekatere frekvence in druge informacije, ki niso vključene v CAFL, vključno z empiričnimi mišičnimi frekvencami, frekvencami mineralov in kovin, izvirnimi frekvencami Hulde Clark, pretvorjenimi v zvočni obseg, frekvencami glasbenih not in seznami "kod" za generatorje, ki uporabnikom skrivajo frekvence.
 • AFCAFL - The All-Frequencies. Gre za CAFL, ki je posodobljena z dodatki, ki temeljijo na raziskavah Rogerja Archibalda. Kot pravi Roger Archibald: "Želel sem vam dati, kar imam. Dodal sem tudi trenutni virus ebole. Testiranja ni bilo, vendar vem, da bodo te frekvence delovale. Upoštevane so spremembe zaradi mutacij in različnih okoljskih dejavnikov. Priložil sem posodobljen seznam frekvenc za vašo uporabo, skupno rabo ali testiranje." Upoštevajte, da so veliko frekvenc, prvotno vključenih v CAFL, prispevali predani raziskovalci, kot je tudi g. Archibald.
 • CAFL XREF - Frequency Cross Reference. Navzkrižna referenca CAFL (CAFL XREF) je zbirka, ki je indeksinaran po frekvencah. Ima omejeno uporabnost za najbolj priljubljene frekvence, kot so 20, 728, 800, 880, 1550 in 10000, vendar pa je lahko v pomoč pri iskanju nizov frekvenc, ki so lahko uporabni pri ugotavljanju skupnih povzročiteljev različnih bolezni.
 • Hulda Clark Frequencies
 • TrueRife Frequency Files
 • Van Gelder Frequencies
 • Bruce Stenulson's Normalizing and Stimulating Frequencies List
 • Frequencies of Musical Notes
 • Brainwave Frequency Listing
 • The Frequencies of Rifing - IV Edition