Kaj je vodikova voda?

S staranjem naše celice postopoma dehidrirajo. Vodika, brez katerega ni življenja, je vedno manj, s tem pa so celice vedno bolj izpostavljene prostim radikalom. Staranje se zato še pospeši. Naš cilj bi torej moral biti zmanjšati dejavnike, ki so vzrok nastajanja prostih radikalov (stres, prehrana, način življenja nasploh), ter povečati vnos antioksidantov.

Plinasti vodik, raztopljen v vodi, je najmočnejši in najmanjši antioksidant v naravi. Prodre na mesta, kamor drugi antioksidanti ne morejo, in sicer v nevrone in jedra celic. Je povsem varen antioksidant, brez tveganja za prevelik odmerek in brez stranskih učinkov.

Molekularni vodik je selektiven antioksidant, ki cilja predvsem na hidroksilne radikale (OH-), ki so zelo strupeni za naše celice. Ta selektivnost mu omogoča, da učinkovito zmanjšuje vnetja, ne da bi povzročal škodo.

Vodikova voda je z vodikom bogata voda. Pridobivamo jo na enostaven način z generatorjem vodikove vode.

PREBERI VEČ

Antioksidanti in zdravje

Zdravje predstavlja ravnovesje med oksidacijo in antioksidanti. Če prosti radikali prevesijo tehtnico v prid oksidaciji, nastane oksidativni stres, ki je odgovoren za večino bolezni in prezgodnje staranje. Uživanje vodikove vode pomaga zmanjšati raven oksidacije v telesu in s tem vzpostaviti ravnovesje v prid zdravju.

Da dosežemo terapevtski učinek vodikove vode, je v telo dnevno potrebno vnesti vsaj 1,6mg H2. Priporočamo uporabo generatorja vodikove vode V8, ki ima dve funkciji generiranja vodikove vode: standardno in povečano proizvodnjo vodika, poleg tega pa samodejno ogreje vodo na 42°C. Najdete ga na https://zapper-pro.si/izdelek/generator-vodikove-vode-v8/.

PREBERI VEČ

Vodikova voda & Frekvenčna terapija

Kombinacija pitja vodikove vode in uporabe frekvenčnih terapij z Zapperjem deluje sinergijsko in izboljša splošno zdravje ter dobro počutje. Vodikova voda zagotavlja antioksidativno podporo in pripomore k boljšemu delovanju celic, medtem ko frekvenčna terapija med drugim pomaga zmanjševati breme parazitov, bakterij in virusov v telesu.

Zgoraj navedeno predstavlja le eno izmed številnih prednosti, ki jih prinaša kombinacija frekvenčne tehnologije in vodikove vode. V nadaljevanju najdete še več koristi, ki jih lahko pričakujete od te sinergije: izboljšano razstrupljanje; povečanje energije; izboljšanje imunosti; spodbujanje celjenja in še mnoge druge.

PREBERI VEČ

Vodik kot antioksidant

Leta 1966 je japonsko ministrstvo za zdravje, delo in socialno varstvo ugotovilo, da ima ionizirana voda zdravstvene koristi in odobrilo uporabo domače opreme za pridobivanje te vode. Leta 1994 je bila z podporo japonskega ministrstva za zdravje, delo in socialno varstvo ustanovljena fundacija za funkcionalne vode (Functional Waters Foundation) z namenom spodbujanja uporabe ionizirane vode na Japonskem.

Japonska je vodilna država na področju raziskav vodikove vode in njene uporabe v medicinske in terapevtske namene.

Molekularni vodik (H2) se v medicini preučuje zaradi svojih potencialnih terapevtskih lastnosti, predvsem zaradi njegovega delovanja kot antioksidanta in protivnetnega sredstva.

PREBERI VEČ

Vprašanja o vodikovi vodi

Več o vodikovi vodi in njenih edinstvenih lastnostih odkrijte z branjem našega seznama pogostih vprašanj in odgovorov.

Izvedeli boste osnovne in kompleksnejše informacije o vodikovi vodi, njenih zdravstvenih koristih in uporabi.

Odkrijte kakšne lastnosti ima dober generator vodikove vode.

PREBERI VEČ