ZDRAVJE je ravnovesje med OKSIDACIJO in ANTIOKSIDANTI

Če prosti radikali prevesijo tehtnico proti oksidaciji, to povzroča oksidativni stres, ki je odgovoren za večino bolezni in prezgodnje staranje.

Pitje vodikove vode pomaga znižati raven oksidacije v telesu, kar usmeri ravnovesje proti zdravju.

PROSTI RADIKALI nastajajo, ker se del kisika, ki ga dihamo, spremeni v REAKTIVNI KISIK, ki povzroča oksidacijo. Oksidacija je vzrok za STARANJE in večino BOLEZNI. Vodikovo bogata voda ima ANTIOKSIDANTEN učinek in zmanjšuje oksidacijo.

Prosti Radikali

Naše celice potrebujejo kisik za pretvorbo hrane v energijo. Med tem procesom nekatere molekule kisika izgubijo svoje elektrone. Da bi jih pridobile nazaj, jih vzamejo iz naših celic, pri čemer jih oksidirajo. Ta reaktivni kisik imenujemo prosti radikali. Ko je celica oksidirana s prostimi radikali, bodisi umre bodisi se razmnoži z napakami, kar povzroča prezgodnje staranje in bolezni.

Prekomerno nastajanje prostih radikalov je posledica:

  • slabe prehrane
  • onesnaženja
  • stresa
  • konvervansov in kemičnih barvil
  • kajenja
  • alkoholnih pijač
  • neželenih učinkov zdravil
  • virusnih in bakterijskih okužb
  • pretiranega sončenja (ultravijoličnih žarkov)
  • starosti, saj z leti proizvajamo manj antioksidativnih encimov

 

Antioksidanti so snovi, ki preprečujejo ali upočasnjujejo škodljive učinke prostih radikalov v telesu. Prosti radikali so nestabilne molekule, ki jim manjka elektron, kar jih vodi v iskanje in krajo elektronov od drugih molekul v telesu. To lahko povzroči poškodbe celic, kar posledično vodi do prezgodnjega staranja in različnih bolezni. Antioksidanti delujejo tako, da darujejo elektrone prostim radikalom, s čimer jih nevtralizirajo in preprečujejo nadaljnje poškodbe celic.

Antioksidant Molekularna teža
H2 2
Vitamin C 176
Vitamin E 431
Koencim Q10 873

Oksidacija je glavni vzrok za zakisanje telesa.

Vodikovo bogata voda deluje kot antioksidant in s preprečevanjem oksidacije preprečuje zakisanje. Ima pH vrednost med 7 in 7,5, kar je zelo podobno pH vrednosti krvi, in nizko mineralizacijo, kar ji prinaša koristi tako "alkalne vode" kot lahke vode.

Vodikovo bogata voda NI ENAKO kot "alkalna voda". Slednja ima visoko mineralizacijo in pH vrednost nad 8,5. Čeprav lahko pomaga nevtralizirati kisline v telesu, ne odpravlja glavnega vzroka, ki je oksidacija. Pomanjkljivost je, da minerali v vodi niso organski in uživanje prevelikih količin teh dolgoročno ni priporočljivo.

Pri antioksidativnem učinku določene snovi, moramo upoštevati število molekul, ki jih dobimo v telo. Ne gramov. Iz zgornje tabele izhaja, da npr. vitamin C (176,2 g/mol) tehta 88-krat več kot vodikov plin (2 g/mol). Vodikova voda s koncentracijo 1,6 mg/l ima tako več terapevtskih molekul kot 100 mg vitamina C. Poleg tega pa vodik, kot najmanjši element v vesolju lahko doseže tudi dele telesa, ki jih drugi antioksidanti ne morejo.

Za dosego čimboljšega učinka na zdravje ljudi je priporočljivo kombinirati uporabo frekvenčne terapije in pitja vodikove vode. Pri tem je pomembno, da v telo vnesemo najmanj 1,6 mg* molekularnega vodika dnevno ter da je voda topla. Ravno prav topla vodikova voda se v želodcu zadržuje ravno prav časa in v optimalnem času pride do tankega črevesja, kjer se vodik absorbira v telo. Na ta način maksimiziramo učinek vodikove vode, ki je izjemna podpora frekvenčni terapiji z Zapperjem.

*1,6 mg dnevnega vnosa velja za povprečnega človeka, ki tehta 80 kg. Za izračun vašega minimalnega dnevnega vnosa vodika v telo pomnožite vašo maso v kg z 0,02 mg (npr. 70kg x 0,02mg = 1,4 mg molekularnega vodika). Pri standardni proizvodnji vodika bo torej za dnevni vnos v tem primeru dovolj že manj kot liter vodikove vode.

Aparat, ki omogoča vse zgoraj našteto, najdete na https://zapper-pro.si/izdelek/generator-vodikove-vode-v8/. Aparat V8 ima dve funkciji generiranja vodikove vode: standardno in povečano proizvodnjo vodika, poleg tega pa samodejno ogreje vodo na 42°C. Z aparatom Zapper-Pro boste lahko uporabili vse frekvence od 1Hz do 1MHz in med drugim izvajali terapije po znanstveni frekvenčni listi ETDFL, ki jo brezplačno v slovenskem jeziku dobite tukaj: https://zapper-pro.si/delovanje/e-t-d-f-l-slovenska-izdaja/.

Več informacij:
SAMOZDRAVLJENJE z generatorjem vodikove vode V8
VODIKOVA VODA in FREKVENČNA TERAPIJA
VODIK in MEDICINA
VPRAŠANJA in ODGOVORI o VODIKOVI VODI

11th HARMONIC RESONANT FREQUENCY
F-Gen
ZAPPER-PRO, 11-HRF, F-Gen in V8 - spletna trgovina