Molekularni vodik se uporablja že več kot 40 let v eksperimentalni in klinični medicini, od prvega desetletja tega stoletja pa je spremljano s številnimi odkritji o koristnih učinkih te preproste molekule.

Ugotovljeno je bilo, da ima molekularni vodik v človeškem telesu več funkcij, med drugim protivnetno, protialergijsko, antioksidativno in uravnalno delovanje.

Koristni učinki vodika so bili potrjeni v neštetih eksperimentalnih modelih bolezni in kliničnih študijah, zlasti pri boleznih, ki jih spremlja hud oksidativni stres. Gre za diabetes, metabolični sindrom, možgansko kap, revmatoidni artritis in tudi nevrodegenerativne bolezni.

Molekularni vodik ima sposobnost selektivnega nevtraliziranja strupenih molekul (prostih radikalov) na mestu poškodbe ali škode. Njegova nizka molekularna masa omogoča hitro in globoko prodiranje v območja tkiv in organelov celic, ki so sicer nedostopni.

Molekularni vodik (H2) se v medicini preučuje zaradi svojih potencialnih terapevtskih lastnosti, predvsem zaradi njegovega delovanja kot antioksidanta in protivnetnega sredstva.

V medicinskem kontekstu je molekularni vodik predmet raziskav za zdravljenje in preprečevanje različnih bolezni, kot smo že omenili povezanih z oksidativnim stresom in vnetjem.

Srčno-žilne bolezni:

Molekularni vodik lahko zmanjša vnetje in oksidativni stres, kar je koristno pri zdravljenju in preprečevanju srčno-žilnih bolezni, kot so ateroskleroza, hipertenzija in miokardni infarkt.

Nevrodegenerativne bolezni:

Molekularni vodik lahko prečka krvno-možgansko pregrado in zaščiti nevrone pred poškodbami zaradi prostih radikalov. Raziskave kažejo, da ima potencial za zdravljenje nevrodegenerativnih bolezni, kot so Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen.

Rak:

V predkliničnih študijah je molekularni vodik pokazal protirakave lastnosti, saj zavira rast tumorjev in izboljšuje učinkovitost kemoterapije ter zmanjšuje stranske učinke zdravljenja.

Diabetes:

Molekularni vodik lahko izboljša insulinsko občutljivost in zmanjša raven glukoze v krvi, kar je koristno pri zdravljenju sladkorne bolezni tipa 2.

Ledvične bolezni:

Molekularni vodik lahko pomaga pri preprečevanju in zdravljenju ledvičnih bolezni, saj zmanjšuje oksidativni stres in vnetje, ki sta povezana z ledvično disfunkcijo.

Zdravje mišic in sklepov:

Molekularni vodik se preučuje za izboljšanje zdravja mišic in sklepov, saj lahko zmanjša oksidativni stres in vnetje, povezana z mišično-skeletnimi težavami, kot so artritis, mišična distrofija in fibromialgija.

Zdravje možganov in nevroplastičnost:

Molekularni vodik se raziskuje za izboljšanje zdravja možganov in nevroplastičnosti, saj lahko zmanjša oksidativni stres in vnetje ter spodbuja nevroprotekcijo, nevroregeneracijo in sinaptično plastičnost.

Okužbe in sepsa:

Molekularni vodik lahko zmanjša vnetje in oksidativni stres, povezan z okužbami in sepsami. Raziskave kažejo, da ima potencial za zmanjšanje poškodb tkiva in organov ter izboljšanje preživetja pri bolnikih s sepsami.

Presaditev organov:

vodik se raziskuje kot sredstvo za zaščito organov pred poškodbami zaradi ishemije-reperfuzije (IR) med presaditvijo organov. Antioksidativne lastnosti molekularnega vodika lahko zmanjšajo oksidativni stres in vnetje, ki nastaneta med IR, kar izboljša funkcijo presajenih organov.

Utrujenost in kronični utrujenostni sindrom:

Molekularni vodik se preučuje kot potencialno zdravljenje za utrujenost in kronični utrujenostni sindrom, saj lahko zmanjša oksidativni stres, ki je povezan s temi stanji.

Gastrointestinalne bolezni:

Molekularni vodik se raziskuje za zdravljenje gastrointestinalnih bolezni, povezanih z oksidativnim stresom in vnetjem, kot so ulcerozni kolitis, Crohnova bolezen in gastritis.

Narkolepsija:

Nekatere študije kažejo, da bi lahko molekularni vodik pomagal pri zdravljenju narkolepsije, saj zmanjšuje oksidativni stres in vnetje, ki sta povezana s tem stanjem.

Športna medicina in regeneracija:

Molekularni vodik lahko pomaga športnikom pri izboljšanju zmogljivosti, zmanjšanju utrujenosti in pospeševanju okrevanja po telesni aktivnosti, saj zmanjšuje oksidativni stres in vnetje, ki sta posledica telesne vadbe.

Avtoimunske bolezni:

Molekularni vodik lahko pomaga pri zmanjševanju vnetja in oksidativnega stresa, ki sta povezana z avtoimunskimi boleznimi, kot so revmatoidni artritis, lupus in multipla skleroza.

Pljučne bolezni:

Molekularni vodik se preučuje kot potencialno zdravljenje za kronične obstruktivne pljučne bolezni (KOPB), astmo in druge pljučne bolezni, saj lahko zmanjša vnetje in oksidativni stres v pljučih.

Staranje:

Molekularni vodik se raziskuje kot potencialno sredstvo za upočasnitev procesa staranja. Njegove antioksidativne lastnosti lahko zmanjšajo kumulativne poškodbe celic zaradi prostih radikalov in s tem prispevajo k dolgoživosti.

Očesne bolezni:

Molekularni vodik lahko pomaga pri preprečevanju in zdravljenju očesnih bolezni, povezanih z oksidativnim stresom in vnetjem, kot so starostna degeneracija rumene pege, katarakta in glavkom.

Zdravje možganov in nevroplastičnost:

Molekularni vodik se raziskuje za izboljšanje zdravja možganov in nevroplastičnosti, saj lahko zmanjša oksidativni stres in vnetje ter spodbuja nevroprotekcijo, nevroregeneracijo in sinaptično plastičnost.

Anksioznost in depresija:

Molekularni vodik se preučuje kot potencialno zdravljenje za anksioznost in depresijo, saj lahko zmanjša oksidativni stres in vnetje v možganih ter uravnava delovanje nevrotransmiterjev.

 Jetrne bolezni:

Molekularni vodik se preučuje kot potencialno zdravljenje za jetrne bolezni, povezane z oksidativnim stresom in vnetjem, kot so alkoholna in maščobna jetrna bolezen ter kronični hepatitis.

Osteoporoza:

Molekularni vodik se raziskuje kot potencialno zdravljenje za osteoporozo, saj lahko zmanjša oksidativni stres in vnetje, ki sta povezana s kostno gostoto in zdravjem kosti.

Imunski sistem:

Molekularni vodik se preučuje kot potencialna podpora za imunski sistem, saj lahko zmanjša oksidativni stres in vnetje ter pomaga uravnati imunski odziv telesa.

Slušne motnje:

Molekularni vodik se raziskuje kot potencialno zdravljenje za slušne motnje, kot so senzorineuralna izguba sluha in tinitus, saj lahko zmanjša oksidativni stres in vnetje v notranjem ušesu.

Oralno zdravje:

Molekularni vodik se preučuje za izboljšanje oralnega zdravja, saj lahko zmanjša vnetje dlesni, zobni karies in parodontalne bolezni.

Zdravljenje ran:

Molekularni vodik se raziskuje kot možnost za pospešitev celjenja ran, saj lahko zmanjša vnetje in oksidativni stres ter spodbuja procese obnove tkiva.

Menopavza:

Molekularni vodik se preučuje kot potencialno zdravljenje za simptome menopavze, kot so vročinski valovi, nespečnost in razpoloženjska nihanja, saj lahko zmanjša oksidativni stres in vnetje, ki sta povezana z menopavzo.

Zmanjšanje stranskih učinkov zdravil:

Molekularni vodik se raziskuje kot možnost za zmanjšanje stranskih učinkov nekaterih zdravil, kot so kemoterapevtiki in protivnetna zdravila, saj lahko zmanjša oksidativni stres in vnetje, ki jih povzročajo ta zdravila.

Kožne bolezni:

Molekularni vodik se preučuje kot potencialno zdravljenje za kožne bolezni, povezane z oksidativnim stresom in vnetjem, kot so luskavica, ekcem in dermatitis.

Jetrne bolezni:

Molekularni vodik lahko pomaga pri preprečevanju in zdravljenju jetrnih bolezni, kot so steatoza jeter, alkoholna bolezen jeter in jetrna fibroza, saj zmanjšuje vnetje in oksidativni stres v jetrih.

Presnovni sindrom:

Molekularni vodik lahko izboljša presnovno zdravje in pomaga pri zdravljenju presnovnega sindroma, ki vključuje povečano trebušno debelost, visok krvni tlak, visoko raven glukoze v krvi in povišane ravni trigliceridov.

Sevalna terapija:

Molekularni vodik se raziskuje kot potencialno sredstvo za zmanjšanje škodljivih stranskih učinkov sevalne terapije, ki se uporablja pri zdravljenju raka. Antioksidativne lastnosti molekularnega vodika lahko pomagajo zaščititi zdrave celice pred poškodbami zaradi sevanja.

Cerebrovaskularne bolezni:

Molekularni vodik se preučuje kot potencialno zdravljenje za možgansko kap in druge cerebrovaskularne bolezni, saj lahko zmanjša oksidativni stres in vnetje v možganih ter izboljša krvni obtok.

Več informacij:
SAMOZDRAVLJENJE z generatorjem vodikove vode V8
VODIKOVA VODA in FREKVENČNA TERAPIJA
ANTIOKSIDANTI in ZDRAVJE
VPRAŠANJA in ODGOVORI o VODIKOVI VODI

11th HARMONIC RESONANT FREQUENCY
F-Gen
ZAPPER-PRO, 11-HRF, F-Gen in V8 - spletna trgovina