V sodobnem svetu je kopičenje težkih kovin in drugih toksinov, skupaj s podedovanim živim srebrom, neizogibno - to je slaba novica. Dobra novica pa je, da obstajajo koraki, s pomočjo katerih lahko zmanjšate izpostavljenost težkim kovinam in se tudi počasi znebite težkih kovin, ki so že v vašem telesu. Če se boste potrudili in upoštevali v nadaljevanju navedene nasvete, boste veliko pripomogli k osvoboditvi telesa težkih kovin:

 • Spirulina: Ta užitna modro-zelena alga črpa težke kovine iz vaših možganov, osrednjega živčnega sistema in jeter. Dnevno zaužijte 2 čajni žlički spiruline, pomešani v vodi, kokosovi vodi ali soku.

  Spirulina

 

 • Izvleček soka ječmenove trave v prahu: Ta hranljiva trava ima sposobnost črpanja težkih kovin iz vaše vranice, črevesnega trakta, trebušne slinavke, ščitnice in reproduktivnega sistema. Dnevno zaužijte 1-2 čajni žlički, vmešani v kokosovo vodo ali sok.

 

 • Divje borovnice: pomagajo izvleči težke kovine iz možganskega tkiva in zaceliti ter popraviti vse vrzeli, ki nastanejo zaradi oksidacije, ko odstranimo težke kovine. Divje borovnice so edinstvena fitohranila s posebnimi razstrupljevalnimi sposobnostmi. Močni antioksidanti v divjih borovnicah pomagajo odpraviti kakršno koli oksidativno škodo po odstranitvi težkih kovin. To je še posebej pomembno za vaše možgansko tkivo – v resnici so divje borovnice najmočnejša hrana za zaustavitev Alzheimerjeve bolezni in demence. Zaužijte vsaj eno skodelico na dan. Opomba: gojene borovnice so hranljive, vendar nimajo tolikšne sposobnosti odstranjevanja kovin iz telesa kot divje borovnice.

 

 • Koriander - cilantro: poseže globoko na težko dostopna mesta in odstranjuje kovine iz preteklosti (super za to dediščino živega srebra, ki jo nosite s seboj). Uporabite kapljice skladno z navodili (zmešajte v smoothie ali sok ali dodajte v solati ali guacamole).

  Koriander

   

 • Dulse (Atlantic dulse), rdeča morska alga, rdeča palmarija: ta užitna morska alga se veže tako na živo srebro, kot tudi na svinec, aluminij, baker, kadmij in nikelj. Za razliko od drugih morskih alg je rdeča palmarija močna sila tudi za samostojno odstranjevanje živega srebra. Rdeča palmarija gre globoko v telo, v skrita mesta prebavnega trakta in črevesja, išče živo srebro, se veže nanj in ga ne spusti, dokler ne zapusti telesa. Zaužijte dve žlici na dan ali enako količino listov (če jo dobite v obliki celih listov). Rdeča palmarija prihaja iz oceana, zato ste morda pomislili na to, da bi tudi ona sama lahko vsebovala živo srebro. Vedite, da temu ni tako - rdeča palmarija ne bo sproščala živega srebra, pač pa ga zadržuje in ga še dodatno veže nase. Poleg tega nase veže tudi druge težke kovine. Po zaužitju se zadržuje blizu debelega črevesja in čaka na druge pripravke, ki so na svoji poti prav tako nase vezali težke kovine. Služi kot varnostna sila, ki pomaga pri tem, da vse težke kovine, ki so prišle do debelega črevesa, tudi dejansko zapustijo telo.

  Atlantic Dulse

Teh pet živil predstavlja odličen učinek pri izločanju težkih kovin. Vsako ima svoje prednosti in ima nekoliko drugačno vlogo v procesu razstrupljanja. Vsako posamezno živilo samo po sebi ni 100-odstotno učinkovito, zato je pomembno, da kombiniramo vse. Na neki točki v procesu odstranjevanja se kovine »spustijo« ali razpršijo nazaj v organe, nakar svojo vlogo odigra naslednje živilo. Ni potrebno zaužiti vseh živil naenkrat, je pa priporočljivo, da jih za optimalen učinek zaužijete v roku 24 ur. Če tega vseeno ne boste zmogli, poskusite vsak dan zaužiti vsaj dva ali tri živila. Čeprav bo to še vedno koristno, pa ta pristop ne bo tako učinkovit v smislu rezultatov in lajšanja simptomov. Poleg tega, da navedena živila pomagajo črpati kovine iz telesa, za seboj puščajo tudi potrebna hranila za popravilo poškodb, povzročenih s strani težkih kovin in za obnovo telesa. Druga točka, ki govori v prid tega načina je, da je protokol učinkovit ne glede na vašo edinstveno kombinacijo težkih kovin – ne glede na vrsto, količino ali lokacijo težkih kovin, teh pet živil še vedno pomaga. Uživanje navedenih živil kombinirajte tudi s frekvenčnimi terapijami z Zapperjem. Gre za resnično učinkovit način, da se znebite strupenih težkih kovin.

Če koncept razstrupljanja težkih kovin že poznate ali pa ste tudi že preizkusili podobne metode razstrupljanja, se morda sprašujete, zakaj klorela (druga priljubljena alga, ki se pogosto uporablja za razstrupljanje težkih kovin) ni del ekipe živil, napisanih zgoraj. Klorela ima sicer dobre reference, a ni zanesljiva. Na poti skozi telo lahko namreč ob napačnem času sprosti nase vezano živo srebro. Čeprav je klorela hranljiva, preprosto nima spretnosti, ki je potrebna za opravljanje dela razstrupljanja težkih kovin.

Zgornja priporočila so izjemno učinkovita za odstranjevanje kovin, ki so že v vašem telesu, vendar pa smo nenehno v stiku s težkimi kovinami in drugimi toksini, zato se izpostavljenost nadaljuje. Čeprav je popolno izogibanje toksinom nemogoče, obstaja veliko načinov za zmanjšanje tveganja.

Nasveti za zmanjšanje obremenitev telesa s težkimi kovinami in za izboljšanje vaših prizadevanj za razstrupljanje težkih kovin

Težke kovine in frekvenčna terapija

Vsako od (težkih) kovin lahko pomagamo iz telesa izločiti tudi z določenimi frekvencami. Priporočamo uporabo Zapperjev, ki jih je možno programirati z različnimi frekvencami, najbolje z vsemi frekvencami od 1 Hz do 1 MHz. To pomeni, da imamo orodje za pomoč. V kolikor se boste s frekvencami lotili vsake posamezne težke kovine posebej, uporabite le pripadajočo frekvenco. Če boste npr. delali na odstranjevanu živega srebra, uporabite frekvenco 43.700 Hz in nato izvajajte terapije. Za vse frekvence težkih kovin kliknite TUKAJ.

Prehranske maščobe

Tudi v primeru striktnega uživanja petih živil, ki odstranjujejo težke kovine, bo proces razstrupljanja manj učinkovit, če je preostanek vaše prehrane neustrezen. V procesu izločanja težkih kovin je zelo koristno, da nivo maščobe v krvi ohranjate nekoliko nižje od običajnega. Če poskušate odstraniti živo srebro in druge težke kovine iz svojega telesa, lahko dodatne maščobe iz hrane, ki jo jeste, upočasni ali celo ustavi proces odstranjevanja, ker maščoba običajno vpije kovine, ki se jih poskušate znebiti. Maščobe vam kljub temu ni potrebno popolnoma odstraniti iz svoje prehrane, le malo jo zmanjšajte. Če se prehranjujete vegansko, zmanjšajte količino maščob, ki jih zaužijete iz oreščkov, semen, olja, avokada itd. Če ste vegetarijanec, zmanjšajte uživanje rib, jajc, mlečnih izdelkov, oreščkov, olja iz semen, avokada itd. Če je vaša prehrana paleo in/ali vključuje živalske beljakovine, poskusite zmanjšati količino mesa na približno eno ali dve porciji mesa na dan. Pri vsakem od teh prehranskih pristopov bi moralo v večini primerov zadoščati zmanjšanje običajnega vnosa maščob za približno petindvajset odstotkov. To nima nobene zveze s tem, ali je prehranska maščoba dobra za vas ali ne. Gre preprosto za zmanjšanje maščob v krvi, kar pomaga pospešiti proces odstranjevanja strupenih težkih kovin iz telesa. Zmanjšanje vnosa maščob za približno petindvajset odstotkov zmanjša količino maščobe, ki kroži v krvnem obtoku, kar pomaga preprečiti, da bi maščobe v krvi prevzele živo srebro in druge kovine, ki so na poti ven. Če med razstrupljanjem kovin ne spremenite svoje prehrane, boste sčasoma še vedno imeli koristi, vendar boste dosegli boljše in hitrejše rezultate, če boste vnos maščobe ohranili nekoliko nižje, kot je običajno za vas.

Voda z limono

Ko izvajate razstrupljanje težkih kovin, je nujno, da ste ves čas dovolj hidrirani. Izvajanje razstrupljanja brez pitja dovolj vode je kot odnašanje smeti brez, da jih kdo odpelje. Sčasoma to postane velika težava, saj smeti ne gredo nikamor in z vsakim dnem postanejo bolj strupene. Enako velja za razstrupljanje telesa. Prizadevanja za razstrupljanje pomagajo izvleči "smeti" iz vaših celic in tkiv, a če jih ne odstranjujete pravilno in pogosto, se bodo ti toksini sčasoma usedli nazaj.

Zelo učinkovito sredstvo za razstrupljanje telesa je, da zjutraj na prazen želodec popijete dva kozarca vode (po 2dcl). V vsak kozarec vode stisnite polovico sveže narezane limone. Limona je ključnega pomena, saj je večina vode - ko pride v vaš kozarec - zaradi filtriranja in predelave že izgubila svojo življenjsko energijo. Svež limonin sok vodi pomaga vdihniti življenje, saj je voda, ki je v limoni, živa. Svež limonin sok poveča sposobnost vode, da zajame toksine v vašem telesu in jih pomaga izločiti. Ta praksa je še posebej učinkovita pri čiščenju jeter, ki med spanjem zbirajo in odstranjujejo toksine iz telesa. Na ta način takoj zjutraj sperete toksine z aktivirano vodo. Vodo lahko aktivirate tudi s frekvencami s pomočjo Zapperja, v kolikor uporabite opremo, ki omogoča tudi skalarne valove. Ko popijete vodo, dajte jetrom pol ure časa, da se očistijo, nato pa zajtrkujte. Če to postane redni del vaše rutine, se lahko vaše zdravje drastično izboljša. Za dodatno spodbudo lahko limonini vodi dodate eno čajno žličko medu in sveže naribanega ingverja. Vaša jetra bodo črpala med, da bi obnovila svoje zaloge glukoze, hkrati pa se očistila toksinov, na ta način pa bo nastal prostor za nadaljnje čiščenje telesa.

Sok listov aloe vere

Aloe vera

Uživanje svežega soka listov aloe vere je še en odličen dodatek k vašemu kompletu orodij za razstrupljanje težkih kovin. Aloe zelo spretno pomaga odplakniti kovine iz telesa. Za optimalne rezultate odrežite sveži list aloe. Odstranite zeleno kožo in konice in izdolbite prozoren gel. Zmešajte ga v smuti ali pojejte takšnega, kot je.

Infrardeča savna

Razstrupljanju s težkimi kovinami lahko dodate dodaten zagon z infrardečo savno. Infrardeče savne oddajajo infrardečo svetlobo na vašo kožo z namenom zdravljenja. Žarki prodrejo globoko v telo in zagotavljajo koristi, kot so povečan pretok krvi in oksigenacija krvi, odstranjevanje toksinov iz kože, odpravljanje bolečin in krepitev imunosti. Infrardeča savna pomaga pri razstrupljanju in pospešuje proces odstranjevanja težkih kovin. Priporočena uporaba: 15- do 20-minut 2-3 krat na teden. Če se savnate pravilno, lahko takoj začutite spremembe na bolje. Po savnanju ne pozabite na zadostno količino vode, da olajšate odstranjevanje toksinov iz telesa.

Postenje s sokom

Če razstrupljanje želite pospešiti, razmislite o praksi enodnevnih »postov«, pri katerih ne uživate nič drugega kot sokove. Vaš sok mora vsebovati zeleno, kumare in jabolka. Če želite, dodajte malo špinače ali koriandra za raznolikost, vendar morajo glavne sestavine kljub temu biti zelena, kumare in jabolka. Ta kombinacija ima ustrezno ravnovesje mineralnih soli, kalija in naravnega sladkorja, da ohranja vašo raven glukoze stabilno medtem ko se vaše telo čisti strupenih težkih kovin. Na 2-3 ure spijte 4-5 dcl soka iz navedenih sestavin. Vmes ne zaužijte ničesar razen vode – po možnosti en kozarec vode eno uro po vsakem soku. Vaš cilj je cikel ponoviti 6x dnevno. Ko to poskusite prvič, je zelo priporočljivo, da to storite ob koncu tedna, ko lahko ostanete doma. Če se še nikoli niste razstrupljali, se lahko počutite neprijetno. Če je tako, lezite in počivajte. Ko ste nekajkrat opravili to razstrupljanje in se z njim počutili udobno, ga lahko po želji razširite na dvodnevni post s sokovi. Naslednji dan bodite doma za vsak slučaj, če vam bo padla energija. Sčasoma pa si boste na ta način energijo dvignili.

S sokom lahko eksperimentirate in dodate tudi druge sestavine – na primer ohrovt namesto špinače ali občasno ščepec ingverja za okus, dodajte več koriandra, vendar ne pretiravajte. Zelena, kumare in jabolko pomagajo odstraniti strupene težke kovine. Če vnesete preveč drugih sestavin, tem ključnim sestavinam odvzamete prostor. Če boste postenje s sokom izvajali vsaka dva tedna, boste sčasoma dosegli impresivne rezultate razstrupljanja in resnično občutili razliko.

Zeolit

Zeolit je naravni mineral, katerega glavna sestavina je klinoptilolit. Zeolit ima izredno lastnost, da nase veže različne škodljive snovi, kot so težke kovine in druge strupene snovi iz tal, vode, zraka in organizma. 2 krat dnevno raztopite čajno žlico Zeolita v kozarcu vode ali soka in popijte, najbolje zjutraj na tešče in zvečer pred spanjem. Čez dan pijte vodo v zadostnih količinah. Priporočamo vsaj 60-dnevno kuro. Zeolit v telesu deluje do 6 ur, nakar se v roku 24 ur iz telesa popolnoma izloči. Istočasno odda telesu nujno potrebne magnezijeve, kalcijeve, kalijeve in natrijeve ione.

Vse zgoraj našteto je izredno učinkovito pri razstrupljanju, še posebej pri odstranjevanju težkih kovin iz telesa.

Zaključek

Sodobno življenje ima svoje prednosti in slabosti – in dokaze za to nedvomno vidite vsak dan. Današnja tehnologija nam omogoča, da smo dosegljivi 24 ur na dan in 7 dni v tednu. To dejansko pomeni, da smo priključeni in dosegljivi 24 ur na dan. Danes imamo neverjetne vire, ki si jih naši predniki sploh niso mogli predstavljati – družbeni napredek nam je na veliko načinov olajšal življenje – a kljub temu trpimo. Še nikoli v naši zgodovini nismo bili izpostavljeni toliko strupenim snovem, poleg vsega tega pa še vedno nosimo breme strupenosti težkih kovin naših prednikov.

Težkim kovinam in drugim toksinom se je težko izogniti, prav tako nimamo zaščite pred tovrstnimi grožnjami. Lahko pa se zavzamete in pomagate telesu, da odstrani vašo osebno mešanico strupenih težkih kovin. Resnica je, da se vaše telo želi ozdraviti in da za vas dela vsak dan. Vse, kar morate storiti, je, da mu zagotovite orodja in vire, ki jih potrebuje za začetek procesa zdravljenja. Začnite tako, da sestavite svojo vrhunsko ekipo razstrupljalcev težkih kovin in vključite nekaj praks življenjskega sloga. Z izkoriščanjem teh preprostih nasvetov lahko prevzamete aktivno in močno vlogo pri povrnitvi zdravja, kot si ga zaslužite. Priporočamo hkratno izvajanje frekvenčnih terapij z Zapperjem ter uporabo živil, ki pomagajo pri odstranjevanju težkih kovin.

Napiši komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja